Училищни мероприятия на средното училище

Олимпийски успехи в хуманитарните науки

През настоящата учебна година учениците от СУ „Цар Симеон Велики“ за пореден път се представиха достойно на областния кръг на олимпиадите по български език и литература, по история и цивилизации и  по философия и  ще представят училището ни на национален кръг! 

Истински повод за гордост ни дават постиженията на Ивана Пламенова Богданова от 12. А клас, профил „Чужди езици“. Тя се класира за национален кръг на олимпиадата по български език и литература и за национален кръг на олимпиадата по история и цивилизации. По български език и литература Ивана постигна резултат  76 точки от максимален брой 80 точки и е един от четиримата ученици с най-висок резултат в цялата страна. На  олимпиадата по история и цивилизации е единствен класиран участник за града ни за 12. клас с резултат от 71 точки.  

Елена Александрова Русева от 11. А клас,  профил „Хуманитарни науки“ е на второ място в областното състезание по български език и литература и първа по резултат в града със 75,5 точки на олимпиадата по философия. 

Сред шестокласниците на първо място е Михаил Иванов от 6. Б клас с максимален резултат от 30 точки, а второто място зае  Александра Борисова от 6. В клас с резултат от 29 точки. 

Най-малките, петокласниците, също се представиха отлично. Деа Георгиева от 5. В клас бе оценена с 29 от 30 точки и се класира на второ място , Саня Цветанова от 5. Б клас, Дарина Андреева и Полина Милкова от 5. А клас споделят третото място с 28 точки. 

Поздравления за участниците и сърдечни пожелания за бъдещо успешно представяне!