Училищни мероприятия на средното училище

Сътезание по правопис на английски език

На 23 февруари се проведоха училищните кръгове на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee – за ученици 5.-7. клас и Spelling Bee Junior за ученици до 4. клас.

Стефан Симеонов Симеонов от 7.б клас спечели първото място във възрастова група 5.-7. клас, а негов подгласник е Витомир Томислав Тошев от 6.а клас.

Победител във възрастова група до 4. клас е Калоян Ноа Янков от 3.а, като на второ място остана Антония Ивова Вълова от 4.в клас. Четиримата учениците ще представят училището ни на регионалните квалификации, които ще се проведат онлайн в периода 14-17 март.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 4200 ученици от 5. до 7. клас ще се състезават в 283 училища в страната  от 17 до 29 февруари 2024 г. Участниците се подготвят по предварителен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 14-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. И тази година над 4300 малки пчелички от 2. до 4. клас ще се включат в състезанието Spelling Bee Junior.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.