Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

Община Видин с две награди в националния конкурс „Сграда на годината 2020”

Официалната церемония по връчване на отличията се проведе на 21 декември, от 17.00 ч., в залата на Софийската опера и балет. Община Видин получи специалната награда „Принос в развитието на градската среда 2020 г.”, която бе връчена от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев на кмета д-р Цветан Ценков. „Тази награда е заслуга и резултат от усилията и работата не само на сегашното общинско ръководство, но и на тези през последните два мандата, както и на служителите от общинската администрация. Това е награда за нашия прекрасен град и аз ще продължавам да вярвам, че с много труд, усилия и любов Видин ще се променя и България ще се гордее с него” – заяви той. Видинският кмет благодари на организаторите и журито за високата оценка и пожела на всички присъстващи в навечерието на хубавите Коледни и Новогодишни празници да бъдат здрави и изпълнени с вяра в доброто.

В категория „Социална инфраструктура – сгради образование” като победител бе отличен обект „Консервация, реставрация и експониране на сградата на „СУ Цар Симеон Велики“. И второто отличие връчи заместник-министър Йовев, като от името на Община Видин наградата прие заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. „Това училище заслужава да бъде победител. Не само защото е най-старото учебно заведение във Видин и паметник на културата, но и защото след изпълнението на проекта за реставрация се превърна в едно истинско бижу за старопрестолния ни град” – каза тя и допълни, че хубавите неща трябва да бъдат оценявани. Борисова също изказа сърдечните си благодарности за престижното отличие и пожела прекрасни Коледни и Новогодишни празници.

По повод спечеления приз за сграда на годината от СУ „Цар Симеон Велики“ видинският кмет отбеляза, че авторитетната позиция на училището в образователната система днес се дължи в огромна степен на неговия дългогодишен директор – Венцислав Станев, който за съжаление вече не е между нас. Така че тази награда трябва да отиде при учителския колектив и нейното място е в учебното заведение.

Националният конкурс „Сграда на годината“ се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е учреден през 2002 година и е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България. Неговата цел е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти и такива, свързани с развитието на градовете през съответната година в България.

Община Видин кандидатства тази година в конкурса с четири обекта: Общински драматичен театър „Вида“, СУ „Цар Симеон Велики“, ППМГ „Екзарх Антим I“, които са в категория „Социална инфраструктура: сгради култура, образование и спорт“ и Централна пешеходна зона – в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“.

 

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
Зареди повече hold SHIFT key to load all load all
Декларации за информирано съгласие

Декларациите за информирано съгласие, необходими за допускане до участие в олимпиади, може да свалите от приложените по долу линкове

Декларация за ученици до 16 години

Декларация за ученици над 16 години