Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

В онова дълбоко време!

Когато духът на земята ни витаеше тайно 

само край скътаните зад дебелите зидове огнища...

и се шепнеше в приглушените песни на момите,

и тъжните приказки на оцелелите старци...

Тогава дойдоха те - Народните будители - българи святи!

В навечерието на Деня на Народните будители - 1 ноември учениците от I Б клас и г - жа Камелия Трифонова  приеха на гости ученици от V Г клас, които разказаха на малките ученици за радетелие за реч и свобода. След това първокласниците подредиха пъзели с ликовете на Народните будители и разпознаха в тях историческите личноси. Урокът завърши с беседа, в която децата споделиха най-важните факти, които научиха за свободата.

В бинарен урок по Изкуство и Околен свят Любознайковците от I Б клас и техният класен ръководител г - жа Камелия Трифонова претвориха багрите и плодовете на есента в апликации, изобразяващи подготовката на животните за предстоящия зимен сезон. Емоционална беседа разкри личните наблюдения на първокласниците за промените в природата и дейностите,  чрез които всяко семейство се подготвя за зимата.

С успешен старт и голямо желание участниците от екоклуб „Зелени хора“ се включиха в кампанията „Капачки за бъдещето“. Бяха събрани голям брой капачки  от ученици, учители  и съмишленици, които не забравиха да оставят и по една усмивка. Капачките се събират с цел купуване на кувьози за бебета, тъй като всяко трето новородено в България се нуждае от такава техника, която в повечето болници е на повече от 20 години. Събирайте капачки, не ги изхвърляйте, защото не на природата, а на децата им трябват!

Така го направихме ние този път – не в едно, не в две, а в цели три училища отбелязахме началото на учебната година. Ние, макар и разделени, пак сме силни и единни! Желаем на нашите ученици вяра, упоритост и неуморна воля, на учителите вдъхновение, а на родителите търпение! Успешна, спокойна и ползотворна учебна година!

Интервю по радио Видин с абитуриенти, носители на награда за родолюбие, учередена от проф. Гаврилов.През тази година наградените са в две категории- за благотворителна и дарителска дейност - Божидара от 12 б и Ивайло Петков от 12 а, и за есе на тема "Аз избирам българското" - Боряна Пламенова, Владимир Славчев и Теа Делянова от 12а.

Цялото интервю може да видите ТУК

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
Зареди повече hold SHIFT key to load all load all